Jubileusz 20 Lat Fundacji „ENERGETYK” Trzebinia

Dnia 11 czerwca 2021 r. obchodziliśmy 20 lat naszej społecznej działalności, która w sposób niezmienny, w sferach objętych Statutem, realizowana jest przez Fundację „Energetyk”.

Miejscem naszego spotkania był Dwór Zieleniewskich w Trzebini, gdzie mogliśmy, przy sprzyjającej pogodzie, gościć w ogrodzie dworskim zaproszonych przyjaciół Fundacji, sponsorów wydarzenia oraz wszystkich dobrych ludzi, którzy od lat wspierają działania Fundacji. Prowadzący Pani Mirosława Sojka i Adam Majcherczyk – nauczyciele z II LO im. K.K.Baczyńskiego w Chrzanowie przedstawili historię naszego działania w poszczególnych sferach / niniejszą informację można będzie odnaleźć na naszej stronie internetowej www.fundacja-energetyk.pl., która jest aktualnie w przebudowie.

Były bardzo ciepłe podziękowania kierowane szczególnie do pracowników TAURON Wytwarzanie El. Siersza w Trzebini oraz do pracowników departamentów TW SA i wszystkich wspierających działania Fundacji, sponsorów – dzięki którym mogła się odbyć niniejsza uroczystość.

Oprawę artystyczną zapewnił nam niezawodny jak zawsze Pan Sylwester Targosz-Szalonek tenor światowej sławy, człowiek wielu talentów w świecie sztuki - pedagog, śpiewak, dyrygent, reżyser, Dyrektor wielu muzycznych festiwali m.in. Śląskiego Festiwalu Operetki, Prezes Fundacji Operetka Śląska. Założyciel i solista Orkiestry im. Arcyksiężnej Marii, Krystyny Habsburg w Żywcu. Dziękujemy za stworzenie wspaniałego klimatu świata operetki.

Zarząd Fundacji „Energetyk” pragnie serdecznie podziękować Dyrektorowi II LO im. K.K.Baczyńskiego w Chrzanowie Andrzejowi Biedzie za umożliwienie stałej współpracy nauczycieli z Fundacją „Energetyk”. Nauczycielom Pani Mirosławie Sojce, Barbarze Nosek, Izabeli Ciołczyk, Agnieszce Rusek, Iwonie Ochodek-Szpak, Marcie Oczkowskiej, Anecie Solińskiej, Edycie Rokicie, Adamowi Majcherczykowi oraz uczniom z II LO im.K.K.Baczyńskiego - Marcie Włodarczyk i Zuzannie Bąk za pomoc w organizacji niniejszej uroczystości jubileuszowej.

Za wsparcie finansowe serdecznie dziękujemy - Katarzynie Szarzyńskiej kierownikowi Warsztatu Terapii Zajęciowej Fundacji im. Br.Alberta w Trzebini, Annie Gaudyn –Boryczko- Dyrektorowi Świetlicy PLUS w Trzebini, Andrzejowi Bieniesowi - przedsiębiorcy z Dzierżoniowa, Renacie i Wojciechowi Labiskom- Firma Druk-Art. w Bukownie, Grażynie i Janowi Małeckim –Zakład Cukierniczy w Chrzanowie, Małgorzacie i Stefanowi Kozickim z Młoszowej, Urszuli i Jarosławowi Głogowskim z Trzebini, Wiolettcie Krzemień z Czyżówki, Ireneuszowi Obrokowi z Trzebini, Lidii i Ryszardowi Łatkom – Restauracja&Hotel Dwór Zieleniewskich w Trzebini, Mirosławie Sojce nauczycielce z II LO w Chrzanowie, Związkowi Zawodowemu Energetyków El. Siersza oraz NSZZ Solidarność z El. Siersza.

Za współpracę, osobiste zaangażowanie w uświetnieniu uroczystości dziękujemy pracownikom Trzebińskiego Centrum Kultury w Trzebini - Bernadecie Woch, Michałowi Mazurkowi oraz kierownikowi Mirosławowi Witoniowi.

Pani Kamili Głogowskiej z Mikołowa oraz Panu Markowi Zielińskiemu-Loek z Chrzanowa za współpracę z Fundacją i duże w niej zaangażowanie.

Panu Sławomirowi Bromboszczowi redaktorowi Gazety Krakowskiej za wieloletnią współpracę i wsparcie Fundacji "Energetyk" DZIĘKUJEMY!!!

Wszystkim przybyłym na uroczystość Jubileuszu 20 lat Fundacji „Energetyk” składamy serdeczne podziękowania. Wszystkich bardzo miło wspominamy i życzymy wszystkiego co piękne, by każdy dzień był radosny i szczęśliwy.

Z wyrazami szacunku!

Prezes Zarządu Fundacji „Energetyk” Ewa Mendela