Podziękowanie

Podziękowanie!

24 września  2021r. Fundacja „ ENERGETYK” w Trzebini  zorganizowała Koncert pn. Dobro Rośnie Wokół Nas. Koncert odbył się w Dworze Zieleniewskich w Trzebini. Dedykowany był szczególnie dla dzieci i osób niepełnosprawnych  z terenu Trzebini, Chrzanowa i Libiąża.

Bardzo dziękujemy  uczestnikom  Koncertu, którzy przygotowali dla przybyłych gości występy  muzyczne:

Kamili Strońskiej z Zagórza, bardzo ambitnej,  młodziutkiej, utalentowanej  osoby, która śpiewa w profesjonalnym chórze „Ad Libitum” oraz w chórze Uniwersytetu Śląskiego „Harmonia”.
W 2019r roku brała udział w festiwalu Rasegnna Internazionale di Musiaca „Corali e gruppi musicali”, który odbył się w Casalvieri.

Dyrektorowi Ireneuszowi Stańczakowi za przygotowanie pięknego występu dzieci i młodzieży  z Państwowej Szkoły Muzycznej I Stopnia im. Janiny Garści z Chrzanowa  przy akompaniamencie Krzysztofa Gutowskiego oraz  za  wspaniały występ Katarzyny Mulat.

Młodzieży z II Liceum Ogólnokształcącego im. K.K.Baczyńskiego w Chrzanowie -Julii Budzyńskiej, Oliwii Roguli i Zuzannie Pytlowskiej  za piękny śpiew, a Nikoli Marciniak , Mateuszowi Juszczykowi i Jonaszowi Skowrońskiemu za współpracę podczas koncertu.

Na koncert bardzo licznie przybyły osoby  będące podopiecznymi Fundacji  im. Br. Alberta z Trzebini, Chrzanowa i Libiąża. Dla NICH szczególnie zorganizowaliśmy ten koncert  i bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy pomogli  zorganizować przyjazd  i wspólny pobyt u nas. To jest wielki dar miłości do drugiego człowieka  jaki posiadają  właśnie osoby pracujące na co dzień  w Fundacji im. Br. Alberta.  Za to DZIĘKUJEMY!! w imieniu całego Zarządu  Fundacji „Energetyk”- Kier. WTZ w Trzebini Katarzynie Szarzyńskiej i  Z-cy Kier. P. Barbarze Kipek,  Kier. Świetlicy Terapeutycznej  w Chrzanowie  Izabeli Mętelskiej,  Kier. WTZ w Libiążu  Piotrowi  Świstakowi oraz wszystkim Pracownikom Fundacji  za ich serce i pomoc okazywaną  słabszym.

Miejska  Biblioteka Publiczna im. A.Asnyka w Trzebini włączyła się również do współpracy z Fundacją i  przygotowała  Stoisko Bookcrossingowe, za  co  jesteśmy wdzięczni   Dyrektor Marcie Sikorze oraz  bardzo sympatycznym paniom  Monice Kłak-Gorlewicz  i Beacie  Milskiej  obsługującym to stoisko.

Sponsorom: Lidii i Ryszardowi  Łatkom Restauracja&Hotel Dwór Zieleniewskich w Trzebini, Piekarni Antoni i Jan Pawlak  Sp. z o.o. Myślachowice,  P.h.u.Werset Jerzy Woszczyna ,Urszuli Głogowskiej z Trzebini. Wszystkim ofiarodawcom przedmiotów na Aukcje: Renacie Bajor z Mikołowa, Katarzynie Miarczyńskiej – Kłeczek z Chrzanowa , Pawłowi Jasicowi  -radnemu  Miasta Trzebini, Michałowi  Harwesowi z Trzebini, Edycie Witkowskiej i  Bernardowi Rejdychowi z Trzebini, Stanisławie Lasoń z Trzebini, Agnieszce Jamrozik z Trzebini-Krza, Zakładowi Karnemu z Trzebini. Rękodzielniczkom z Bełchatowa, Jeleniej Góry, Gdyni, Łodzi, Węgliniec k/Zgorzelca, z Lublińca, Kargowej woj.Lubuskie, z Jasienia, ze Sławy woj. Zielona Góra, z Komornik k/Poznania. Bardzo dziękujemy!

Naszym Niezawodnym Przyjaciołom jesteśmy wdzięczni i pełni szacunku:

- Dyrektorowi II Liceum Ogólnokształcącego  im. K.K. Baczyńskiego w Chrzanowie Andrzejowi Biedzie za przychylność, wyrozumiałość i pomoc w organizowaniu koncertów.

- Prowadzącym od paru lat nasze Koncerty-  Mirosławie Sojce, Barbarze Nosek oraz Adamowi Majcherczykowi  nauczycielom  z II LO im. K.K.Baczyńskiego w Chrzanowie  i Michałowi Harwesowi absolwentowi II LO im. K.K.Baczyńskiego w Chrzanowie za wspaniałą konferansjerkę oraz za czynne uczestniczenie i wsparcie finansowe podczas Aukcji. Dziękujemy Dyrektorowi i nauczycielom  II LO w Chrzanowie także za to, że włączając młodzież w działania Fundacji uczą ich wrażliwości, dostarczają dodatkowego bodźca  do  nauczenia się empatii.  Ponadto zaszczepiają wartości i zasady, jakimi winien się każdy cywilizowany człowiek kierować w swoim życiu, by było ono  godne.

Podczas koncertu ogromnym, ale jakże miłym, sympatycznym i wzruszającym był moment udekorowania całego Zarządu Fundacji „Energetyk”, przez nauczycieli II Liceum Ogólnokształcącego im. K.K.Baczyńskiego w Chrzanowie , Okolicznościowymi Medalami za całokształt  pracy w okresie 20 lat swojej działalności i za dobro, które staraliśmy się przekazać społeczeństwu. DZIĘKUJEMY! Takie chwile dodają energii do dalszej działalności bez względu na pojawiające się niekiedy  przeszkody.

-Włodzimierzowi Korczyńskiemu- Prezesowi Towarzystwa Przyjaciół Dzieci Oddział w Trzebini, Teresie Dyląg i Renacie Sidełko za czynny udział w Aukcjach i zbiórkach publicznych na rzecz Fundacji.

- Beacie Małysiak z Młoszowej zawsze wspomagającej działania Fundacji „Energetyk”

-Mirosławowi Witoniowi za pomoc techniczną i ciepłe przyjęcie wszystkich przybyłych do Dworu Zieleniewskich.

- Dyrektorowi  TCK w Trzebini Adamowi Potockiemu za wyrażanie zgody na organizację koncertów w Dworze Zieleniewskch w Trzebini.

-Markowi Zielińskiemu-Loek z Chrzanowa- absolwentowi II LO im. K.K.Baczyńskiego
w Chrzanowie za bezinteresowną  współpracę z Fundacją „Energetyk” w Trzebini.

-Sławomirowi Bromboszczowi, Krystianowi Kobyleckiemu, Wojciechowi Hajdukowi, za propagowanie  działań Fundacji na stronach społecznościowych

Dziękujemy wszystkim  Darczyńcom biorącym udział w czasie Koncertu w zbiórce publicznej  do puszki kwestarskiej oraz Aukcji – cel - Na rzecz osób chorych, niepełnosprawnych oraz zakup sprzętu medycznego. Przypominamy, w  takich cudownych chwilach, kiedy wszyscy jesteśmy razem – słowa wypowiedziane przez Dietricha Bonhoeffe”a: „Nic naprawdę nie jest warte życie oprócz miłości. Miłość to wielka potęga! Przenosi góry, ożywia nieżyjące, umożliwia niemożliwe, a co czarne może być białe!!!”.

Dziękuję za wspaniałą, ciepłą atmosferę podczas Koncertu, którą wszyscy wspólnie stworzyliśmy. Najważniejsze, że widać było radość  na twarzach   przybyłych  do nas w gości.  Po drobnym poczęstunku wyruszono  w drogę powrotną wraz z unoszącymi się nad głowami kolorowymi balonami. Czar miłości był wśród nas i duch dobra był także z nami.

Kwota zebrana z Aukcji oraz z puszki kwestarskiej  podczas Koncertu wynosi 2020zł. Zostanie ona w całości rozdysponowana, na podstawie Uchwały Zarządu Fundacji
Energetyk”, zgodnie ze wskazanym celem zbiórki.

UWAGA!

07 listopada 2021r. /niedziela/  godz. 15:00 Dwór Zieleniewskich w Trzebini - Wstęp Wolny-  Fundacja  „Energetyk” zaprasza na  koncert z okazji Święta Niepodległości.

11 listopada 2021r. będziemy obchodzić już 103.rocznicę  odzyskania przez naszą  Ojczyznę niepodległości po 123 latach niewoli austriackiej, pruskiej i rosyjskiej.

Czekamy na Państwa!   Z nami warto być.

Z wyrazami szacunku !
Ewa Mendela –   Prezes Zarządu Fundacji „Energetyk”.